Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κλεψιμεϊκα part2

Μετά από 3 μήνες φιλοτιμήθηκα να συνεχίσω την σειρά των κλοπιμαίων με το δεύτερο (και τελευταίο;) μέρος. Εντωμεταξύ έμαθα ότι αυτό που κάνω έχει και όνομα και λέγεται song digging. Ουάου. Πάμε για το πρώτο:

Εισβολέας & X-Ray - Ίσια και παλικαρίσια
Gangstarr - The militia




Εντελώς χύμα οι τύποι, δεν αλλάξαν καθόλου το κομματάκι, κι όχι μόνο αυτό αλλά κάναν και το ρεφρέν ολόιδιο με του αρχικού μη τυχόν και του ξεφύγει κανενός. Το ελαφρυντικό τους; Κυκλοφόρησε σαν free track. ΟΚ. Μπαϊ δε γουέϊ RIP to Guru.
Στα επόμενα το πιθανότερο είναι ότι παίχτηκε resampling από κοινό αρχικό δείγμα παρά κλεψιά. Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι και τα τέσσερα αποτέλεσμα βγήκαν εξαιρετικά.

Dilated Peoples - Worst come to worst
Killah Priest - One step




Από το πρώτο κομμάτι έκοψα το τέλος που φαίνεται καλύτερα η μελωδία, ενώ στο άλλο την αρχή. Και επιτέλους μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξω στους grammar nazis οτι ΤΟ PEOPLES ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΟΣ ΟΡΟΣ!!! Άντε και μας πρήξατε με τη γραμματική των κουμμουνιών.

Jedi Mind Tricks - On the eve of war
Genelec and Memphis Reigns - Chicken Soup




Και πάλι από το πρώτο κομμάτι έκοψα το τέλος και από το δεύτερο ένα ενδιάμεσο τμήμα για να φανούν καλύτερα οι ομοιότητες.

Αυτάαααα. Καλό Σαβ/κο (γιατί βαριόμαστε να γράψουμε "-βατοκύρια-";)

3 σχόλια:

  1. >Αμερικανικό γκρούπ, δηλαδή φτιαγμένο απο μετανάστες ή Αμερικάνούς (το ίδιο και το αυτό).
    >Καλή γραμματική.

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.

    Ναι, έγινε δόκιμος όρος. Όπως έγινε δόκιμος όρος και το "anyways". Απλά είναι όροι που χρησιμοποιούνται συχνά απο μεγάλο πλήθος αγράμματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή απλά η γλώσσα είναι κάτι δυναμικό και εξελισσόμενο που προσαρμόζεται στους εκάστοτε ομιλητές της και δεν είναι αναγκαστικά αυτό που σε εξετάσαν για το Proficiency.
    Άμα δεις να γίνεται δόκιμος όρος το kthxbai, τότε ν' αρχίσεις ν' ανησυχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμία διαφωνία στο οτι η γλώσσα είναι κάτι δυναμικό και εξελισσόμενο, ποσο μάλλον η Αγγλική.

    Απλά, μέχρι να αποτελέσουν επίσημα μέλη της αγγλικής γλώσσας, μπορεί ο καθένας να στην "πεί" δικαιολογημένα όταν τις χρησιμοποιείς. Και να τις χρησιμοποιώ και εγώ όποτε θέλω, περιμένοντας να μου την πείς :Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άντε, πες και συ τη μαλακία σου...