Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Φίλα με, έχω σκορβούτο

'Sup scurvy dawwwgs?? Καιρό είχαμε να κάνουμε ρεβιού εεε; Και σας έχω κάτι σπέσιαλ: Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge: Special Edition (και γαμώ τους σύντομους τίτλους).

Τι 'ν' τούτο;
Τι "τι 'ν' τούτο" ρε χαλβά;; Με δουλεύεις;;;; Είναι το remake του κλασσικού πλέον point-n-click adventure της Lucas Arts εσοδείας 1991 (το ορίτζιναλ, το remake βγήκε τώρα στα κοντά). Να πέσει trailer παρακαλώ...



(παραπλανητικό, δεν είναι και σε 3D)

Τι θέμα έχει;
Το θέμα του είναι ότι τώρα που ο Guybrush (ο γνωστός πειρατής της σειράς) νίκησε τον Le Chuck (ο γνωστός κακός πειρατής-φάντασμα-ζόμπι-ghoul-or something της σειράς), αισθάνεται πολύ φίρμα και πιστέυει ότι για να ολοκληρώσει την επιτυχία του πρέπει να βρει και έναν γαμάουα θησαυρό που λέγεται Big Whoop και έτσι ξεκινά την περιπέτεια του τριγυρνόντας σε φανταστικά νησιά της Καραβαϊκής*, αλλά guess what, από μαλακία του ανασταίνει τον Le Chuck και εκεί αρχίζουν τα παρατράγουδα. Από πλευράς υπόθεσης μου άφησε ερωτήματα για το τι συνέβη ανάμεσα στο 1 και το 2, και αναμεσα στο 2 και το 3 και τώρα θέλω να ξαναπαίξω το 3 για να δω μήπως καλύπτονται... :S
Απο παρουσίαση τι λέει;
Τα αναμενόμενα, ότι είχαμε δει και στο remake του 1. Ανασχεδιασμένες εικόνες στα σκηνικά και τους χαρακτήρες και ένα χεράκι voice acting. Τα sprites αισθητά πιο ομαλά στη κίνησή τους. Α, και μη ξεχάσω, τώρα βάλανε και audio commentary (χέστηκε η Φατμέ). Πάρτε κι ένα screenshot μην είμαι μόνο μπλαμπλά.

 http://cdn.steampowered.com/v/gfx/apps/32460/ss_5e0af214ace14e364f4d1c6fd1629dab56505ec7.1920x1080.jpg?t=1279569720

Από gameplay;
Έσπασε ο παραδοσιακός κύκλος: απελπίζομαι - πατάω hint - το λύνω. Τώρα είναι: απελπίζομαι - πατάω hint - "ε, αυτό το ήξερα" - ξαναπατάω hint - "ε, κι αυτό το ήξερα" - ξαναμαναπατάω hint - "πω ρε πούστη, μόνος μου πρέπει να το βρω".
Πρόσεξες κάτι καλό;
  • Καφροατάκες όπως του τίτλου σε αφθονία
  • Κλασσικοί χαρακτήρες όπως ο Stan και ο Toothrot που δε τη παλεύουν κάστανο.
  • Βελτιωμένος χειρισμός, αν μη τι άλλο. Τώρα δεν έχεις και τις έξι εντολές να εφαρμόζονται στα αντικείμενα, αλλά μόνο αυτές που έχουν νόημα. Γιατί να μιλήσω σε μια πόρτα; Ή γιατί να σπρώξω ένα μαντήλι;;;; Ευτυχώς που το καταλάβαν και το διορθώσαν. Για τις μαζόχες υπάρχει πάντα το old school mode.
  • Οι χαρακτηριστικές τζαμαϊκανά-percussion-μουσικάρες!
Πρόσεξες κάτι κακό;
  • Λίγο πρόχειρο voice acting ίσως; Τα μισά αντικείμενα δεν έχουν κάτι να σχολιάσεις και απλά ακούς ένα "Nice" σε 15 διαφορετικούς τόνους.
  • Τα animations κάποιες φορές είναι υπερβολικά αργά και δε συγχρονίζονται καλά με τα ηχητικά εφέ.
Πρόσεξες κάτι κουλό;
  • Achievements. Τι να τα κάνεις τα achievements σε adventure;;; Άσε που δεν υπάρχει περιγραφή για το πως να τα πετύχεις και είναι εντελώς τυχαία...
  • Το τέλος... (στη κυριολεξία όμως!!) Ήταν εντελώς μεξικάνικο...

*= που κάνουν κρουαζιέρες οι Vicks.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άντε, πες και συ τη μαλακία σου...